سیلیس چیست؟
سیلیس (Silica) دومین عنصر رایج با 25 درصد فراوانی در پوسته زمین است. استنشاق سیلیس کریستالی می تواند منجر به بیماری های جدی و گاهی کشنده شود. با ما تا انتهای این صفحه همراه باشید.
سیلیس چیست؟
Silica دومین عنصر رایج با 25 درصد فراوانی در پوسته زمین است. استنشاق سیلیس کریستالی می تواند منجر به بیماری های جدی و گاهی کشنده از جمله سیلیکوز، سرطان ریه، سل (در افراد مبتلا به بیماری سیلیکوزیس) و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) شود.
کاربرد سیلیس در صنعت
با توجه به این که این ماده یکی از مواد طبیعی موجود در پوسته زمین است، در صنایع گوناگون استفاده می شود. یکی از رایج ترین صنایع ساختمان سازی است که به دلیل مقاومت بالای آن در ساخت مصالح و نمای بیرونی ساختمان ها استفاده می شود. از دیگر کاربردها می توان به شیشه سازی، سرامیک سازی، ریخته گری، چینی سازی، سندبلاست، پاک کننده های صنعتی، رنگ سازی، لعاب سازی، چسب سازی، بتن سازی و … اشاره کرد.
چرا سیلیس خطرناک است؟
گرد ایجاد شده توسط برش، سنگ زنی، حفاری، شکستن، سوراخ کردن، آسیاب کردن، منفجر کردن، خرد کردن و مواردی از این قبیل موجب پخش شدن گرد و غبار سیلیس در محیط کار میشود.
سیلیس باعث آسیب دائمی به ریه می شود که می تواند ناتوان کننده باشد و به طور بالقوه منجر به مرگ شود. وقتی کارگران آن را استنشاق می کنند، بافت ریه با ایجاد ندول های فیبروتیک و ایجاد اسکار در اطراف ذرات به دام افتاده واکنش نشان می دهد و تنفس مشکل می شود. هیچ درمانی برای سیلیکوز وجود ندارد.

سیلیکوزیس(خطر سیلیس)
علائم ابتلا به سیلیکوز چیست؟
علائم سیلیکوز و COPD ممکن است واضح نباشند و در ابتدا می توانند شامل تنگی نفس، درد قفسه سینه یا سرفه مداوم باشند. سیلیکوز و COPD می توانند آنقدر شدید باشند که باعث نارسایی تنفسی و در نهایت منجر به مرگ شوند. علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض این ماده با سایر بیماری ها از جمله سرطان ریه و بیماری های کلیوی مرتبط است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.